Saturday, 19 January 2013

Kek Jepun fav Danish


Assalamualaikum

Sejak terpandang kali pertama dan merasa sendiri, amboi lembut betul..mula-mula kenal kat Pistachio. Rupa lebih kurang sama, rasa pula adalah berbeza sikit, nama pun lain..Kalau kat Pistachio namanya Osaka.. apa ni..apa ni.. Pinocchio..eh, eh..Pistachio? Osaka?? Nak pergi Jepun ke ni?

bagitau cepat jehan...

Ok..rilex..hihii.. Bermula lah jatuh cinta aku pada spesis kek nama jepun ni.. Memandangkan aku adalah member King Confectionery yang kebetulan tetiba ada juga kek jepun ni, so aku terus jadi customer tetap di King & sanggat addicted dengan kek jepun ni..huhu Kat King namanya Hokkaido Cake..


Untuk aku Hokkaido Cake memang sangat cool tahu.. mana taknya dahlah tengah-tengah ada filing custard cream makan pula masa baru keluar peti sejuk sungguh auummm rasanya...hihii..sekali gigit meleleh-leleh custard tu.. =p hehee, over tau..huhu, jangan ler di biarkan custard tu meleleh rugi..



Dalam satu kotak ada 6 ketul.. selalunya cup nya  color pink, comel betul.. Kali ni aku beli color biru pulak..terkejut juga..sebab beberapa kali beli color pink.. Harga sekotak RM10.00 member / non-member RM12.90 .


Danish pun sama-sama "menggila" dengan kek jepun ni.. Sekarang dah pandai kalau nampak kotak saja dah berebut dengan ibu dia..




Tengok..tengok.. kan dah kata, kalau dia dah hadap Hokkaido Cake ni mak mertua lalu pun dia tak pandang..Danish suka sangat especially cream custard tu..lepas makan belah atas (atasnya ada taburan icing sugar) dia akan korek tengah-tengah..hehe Danish oh Danish =)

sekian,
wassalam.. 

11 comments:

  1. mmg sedap sangat la kan.. sampai makan cmtu skali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah dia suka sangat mende tu..hehee

      Delete
  2. sedapnya...ni yg k g beli jp lg..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah sedappp..kelembutan dia mcm org jepun jgk..hahaa

      Delete
  3. cikgu pernah buat satu kek yg ada inti kastard ni....tak tau la sama cam yg ni ke tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnya ceqgu pandai buat yea? lebih kurang lah tu kot =)..jehan ada jumpa resepi Hokkaido Cake ni..cuma buat je tak berani lagi

      Delete
  4. mcm sedap je...blnjeeeeeeeeeeeeeeeee...ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh2 nanti Kak Jehan belanja yea..
      yg buatan sendiri blh ke ain, rs mcm nk belajar buat je, resepi dah jumpa =)

      Delete
  5. wah..berselera betul dia mkn yer..mmg sedap btul kek ni..hehehehe

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi, ada masa comment lagi okeh =D